Protetiikka

Hammaspiste on 1.9.2017 alkaen Oral Hammaslääkärit Turku, Hammaspiste. Tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Oralissa. Tervetuloa! Jatkossa löydät meidät täältä.

Kun hammas vaurioituu, se voidaan korjata yleensä paikkaamalla esimerkiksi muovitäytteellä. Jos vaurio on kovin suuri tai hammasta on aiemmin paikattu kovin laajalti, kannattaa harkita hampaan korjaamista keraamisella täytteellä tai rakentamalla proteettinen kruunu hampaaseen. Keramia tai kruunu ovat lujuudeltaan ja estetiikaltaan parempia kuin perinteinen paikkaus.

Mikäli koko hammas menetetään, esimerkiksi juuren murtuman tai hampaan halkeamisen takia, voidaan puuttuva hammas korjata keinojuurella eli implantilla tai kiinteällä siltarakenteella. Näillä tekniikoilla voidaan korjata myös useampia hampaita.

Jokaiseen ongelmatilanteeseen on löydettävissä ratkaisu. Vaihtoehdoista keskustellaan Hammaspisteen asiantuntijoiden kanssa. Näin löydetään asiakkaalle parhaiten sopiva vaihtoehto.

Irtoprotetiikka

Mikäli suussa on laajoja hampaanpuutoksia niin kiinteän protetiikan ohella voidaan pohtia myös irtoproteesivaihtoehtoja. Osaproteesivaihtoehdossa potilaan suuhun rakennetaan yksilöllinen ja tarkkaan suunniteltu irtoproteesi. Suussa on siis sekä omia hampaita sekä irroitettava proteesiosa.

Kokoproteeseista puhutaan silloin, kun suussa ei ole enää yhtään hammasta. Täysin hampaaton suu on haaste. Mikäli potilas ei totu irtoproteeseihin, on mahdollista rakentaa "kolmannet hampaat" eli omien hampaiden tavoin toimivat, implanttikantoiset, hampaat. Ne toimivat kuten omat luonnonhampaat, mutta vaativat aina tarkkaa ylläpitävää hoitoa.

Varaa aikasi hampaiden hoitoon jo tänään. Toimipisteemme löytyy Turun keskustasta Puutarhakadulta.