Esteettinen oikomishoito Hammaspisteessä

Hammaspiste on 1.9.2017 alkaen Oral Hammaslääkärit Turku, Hammaspiste. Tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Oralissa. Tervetuloa! Jatkossa löydät meidät täältä.

Suora ja vaalea hammasrivistö on monelle itsevarman kauniin hymyn perusta. Monella aikuisella on asentovirheitä etuhampaissa tai hammaskaari on ajan myötä ahtautunut. Myös nuorena tehdyn oikomishoidon jälkeen tilanne on saattanut palautua iän karttuessa. Hampaiden oikaiseminen lapsena on myös voinut jäädä kokonaan tekemättä.

Inman Aligner -oikomishoito

Inman Aligner on irroitettava oikomiskoje etuhammasalueen esteettiseen hoitoon. Sitä käytetään päivittäin noin 16-20 tuntia. Koje on helppo laittaa suuhun ja ottaa pois, joten voit myös päivän aikana esiintyä hetkittäin ilman sitä, esimerkiksi palavereissa tai valokuvissa. Esteettinen oikomishoito näyttää ulospäin vain ohuen läpinäkyvän akryylikiskon etuhampaiden päällä.

Oikomishoito Inman Alignerilla on todella nopeaa. Keskimääräinen hoitoaika on noin 6-16 viikkoa, joka on vain murto-osa siitä mitä tavanomaisilla kiinteillä oikomiskojeilla. Hoito on turvallista, sillä hampaita ohjaavat voimat ovat tasaisia ja hellävaraisia. Hampaiden lopullinen asema ja lopputulos ovat hyvin tarkasti ennustettavissa ennen hoidon aloitusta.

Inman-menetelmällä voidaan oikoa etuhampaita ylä- tai alaleuasta. Hoidon päätyttyä hampaiden taakse laitetaan ohut huomaamaton retentiolanka, joka varmistaa oikomistuloksen pysyvyyden. Hinnat alkaen ~1800 euroa, ota yhteyttä ja varaa aika oikomishoitoon.

Oikomishoito ennen ja jälkeen

    

Ennen oikomishoitoa ja 3 kk myöhemmin

    

Ennen oikomishoitoa ja 4 kk myöhemmin

    

Ennen oikomishoitoa ja 1,5 kk myöhemmin

Clear Smile -oikomishoito

Laajempien virheasentojen tai purennallisten virheiden korjaamisessa ollaan myös siirtymässä yhä useammin kiinteiden kojeiden sijasta irroitettaviin. Invisalign on tunnetuimpia oikomismenetelmiä silloin, kun käytetään vaihdettavia muovikalvoja.

Meillä Hammaspisteessä on käytössä Clear Smile, jossa oikomishoito tehdään noin viikon välein vaihdettavilla, yksilöllisesti valmistetuilla läpinäkyvillä oikomiskalvoilla. Nämä oikomiskalvot ohjaavat pikkuhiljaa hampaat oikeaan asentoon.

Ennen hoidon aloitusta hampaista otetaan jäljennökset, joiden pohjalta tehdyllä tietokonemallinnuksella suunnitellaan hampaiden haluttu asento ja purenta. Samalla voidaan myös arvioida tarvittava hoitoaika.

Helposti irroitettavaa oikomiskalvoa pidetään suussa 22-23 tuntia vuorokaudessa ja se pikkuhiljaa ohjaa hampaat kohti haluttua asemaa. Oikomiskalvo vaihtetaan seuraavaan noin 7-10 päivän välein. Hoito kestää yleensä 6-18 kuukautta.

Clear Smile - oikomishoidolla voidaan korjata 6-8 keskimmäisen hampaan asemaa. Inman Aligneriin verrattunna Clear Smile on mukavampi suussa, käytännössä täysin näkymätön ja monikäyttöisempi erilaisten virheasentojen hoidossa. Toisaalta hoitoajat ovat yleensä pidemmät ja myös hinnaltaan Clear Smile on useissa tapauksissa hieman Inmania arvokkaampi.  Clear Smile -oikomishoito noin 1200 - 4200€.

Hammaslääkäri Antti Huolman on sertifioitu Inman Aligner- ja Clear Smile palveluntarjoaja.