Esteettinen hammashoito

Hammaspiste on 1.9.2017 alkaen Oral Hammaslääkärit Turku, Hammaspiste. Tuttu henkilökuntamme palvelee sinua myös Oralissa. Tervetuloa! Jatkossa löydät meidät täältä.

Esteettisellä hammashoidolla tarkoitetaan toimenpiteitä, joissa korjataan hampaisto ottaen huomioon potilaan ulkonäkö.

Hampaistossa yläleuan etuhampaat, kulmahampaat ja ensimmäiset välihampaat ovat tärkeimmät hampaat harmonisen hymyn kannalta. Kultainen leikkaus eli kultainen suhde on muoto, jonka ihmismieli mieltää harmoniseksi ja kauniiksi. Tätä suhdetta käytetään hyväksi myös hammaslääketieteessä pyrittäessä harmoniseen hampaiden ulkonäköön.

Yläleuan keskimmäisen etuhampaan koko määrää hammaskaaren muodon ja sen tulee olla ulkonäöllisesti hallitseva hammas hammaskaarella. Harmonisen ilmeen aikaansaaminen vaatii, että hampaisto on sopusoinnussa kasvojen kanssa.  

Hampaiden oikea väri on myös avainasemassa pyrittäessä harmoniseen ulkonäköön. Väriä määritellessä huomioon on otettava hampaan muoto, taustaväri ja hampaan kuluneisuus. Iäkkään henkilön hampaan perusväri on eri kuin nuoren henkilön hampaiden väri.

Esteettinen hammashoito toteutetaan yleensä yhteistyössä hammasteknikon kanssa esimerkiksi laminaatein tai posliinikruunuin. Oikomishoito on joskus tarpeen harmonisen hymyn saavuttamiseksi.